HJEM

OM OSS

KLASSER & KURS

BOOK TIME

SHOW & EVENT

INFO OM KLASSER

HEELS

Heels er dansing på høyhælte sko. Her lærer du hvordan du gjør det.

Pole

Pole

Ine Wilhelmsen Austrheim

Ine Wilhelmsen Austrheim

Pole artist

Pole er fortsatt ganske nytt i Norge, men miljøet vokser og det har blitt både en populær treningsform og kunstnerisk dansestil. 

Pole i seg selv blir utført på en stang hvor man bruker egen kroppsvekt, styke og fleksibilitet. Det har også blitt brukt som en treningsform for flere som har slitet med ryggproblemer!

Pole kan bli utført på forskjellige måter. Vi har Pole som har fokus på de ulike triksene du kan gjøre med stangen. Pole Dance er en miks med dans og triks. Pole Heels er det teknikk på høye platåsko og dansen som kommer frem.

Dancehall

Dancehall

Sofia Peralta

Sofia Peralta

Dance is my therapy

Dancehall er en subkultur med utgangspunkt i jamaicansk reggae musikk, som vokste frem på slutten av 1970-tallet. Dancehall fikk navnet sitt fra sitt “fødested”; in the “dance halls”. Her ble det spilt reggae, rocksteady, ska og amerikansk R&B på store musikkanlegg. DJ’en, kalt for “selector”, sin rolle var å synge/rappe – kalt for “toasting” – over “Riddims”. På Jamaica, så vel som andre karibiske øyer, er “riddim” betegnelsen for instrumentalen av sangen. Dette kan sammenlignes med rapping i hip-hop kulturen.

Dansestilen fikk dermed sitt navn av musikken den ble danset til, og er en streetdance som deles inn i tre epoker; old-, middel- og new school. Innad i epokene finner vi også ulike stiler som “Female dancehall”, “Queen style” og “Badman style”.

Dansen er bygget opp av trinn og bevegelser med navn, som i noen tilfeller kommer fra spesifikke låter med påvirkning fra den jamaikanske livsstilen. I andre tilfeller kommer de fra spesifikke dansere og/eller dansegrupper, også naturligvis med påvirkning fra den jamaicanske livsstilen.